Nieuws

Jaar x

Zoeken x

Potatoe varietes right - Fries conveyor

De bouw van de nieuwe fabriek van Aviko in België is gestart. Daarnaast kondigt het bedrijf aan fors te willen groeien in het noordoosten van Nederland. Deze ambities sluiten aan op een groeiende markt.

Lees meer
aviko-poperinge

Aviko, één van Europa’s grootste producenten van verse, diepgevroren, gedroogde en specialty aardappelproducten, kondigt een grootschalige investering aan in productiecapaciteit, in Poperinge in België. Deze aankondiging volgt op de verkregen investeringsgoedkeuring door Royal Cosun, het moederbedrijf van Aviko. De investering betreft de bouw van een volledig nieuw productiebedrijf voor diepgevroren frites en aardappelvlokken voor markten in West Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Lees meer
Steamfresh 17-20 mini fish

Nog een paar weken en het nieuwe aspergeseizoen begint weer. Voor de echte aspergeliefhebber breekt het lekkerste seizoen van het jaar aan. Van eind april tot eind juli wordt de asperge gestoken en zal het weer vele gerechten verrijken op Belgische menukaarten.

Lees meer
zoete aardappel is de trend

Zoete aardappel is dé trend!

Geplaatst op 5/03/2019

De vraag naar Zoete aardappelen stijgt. In Duitsland en Engeland is deze veelzijdige knolgewas niet meer van de menukaart weg te denken. Sterker nog, gasten vragen hierom. Uit onderzoek* blijkt dat 80% van de gasten in Duitsland vragen om zoete aardappel gerechten wanneer ze uit eten gaan en ze zijn bereid hier meer voor te betalen dan voor normale aardappelgerechten. Hetzelfde geldt voor de gasten in Engeland. Interessant toch?

Lees meer
Menkhorst_Aviko_Borrelplank (002)

Haal meer uit het borrelmoment!

Geplaatst op 6/11/2018

Hoe? Kom naar onze stand 7327 in hal 7. Maak tijdens de Horeca Expo 2018 kennis met onze uitgebreide Appetizers-range en laat je verrassen wat dit kan betekenen voor jouw marge!

Lees meer
Gratin met Geroosterde Wintergroenten 6165

Ga voor gratins

Geplaatst op 6/12/2017

Als aardappelgarnituur zijn gratins heel geschikt bij wild. De Franse klassieker zorgt voor een verfijnde smaak bij het stoere wild. Zelf gratins maken is een tijdrovende klus. Er zijn geweldige, snelle alternatieven, in zes verschillende varianten.

Lees meer
Horeca_Expo

Ontmoet ons tijdens de Horeca Expo

Geplaatst op 9/11/2017

Ontmoeten wij u tijdens de Horeca Expo op 19 tot en met 23 november? Horeca Expo is al meer dan 28 jaar de grootste totaalbeurs voor de Belgische horecasector en grootkeukens. Met een kwalitatief en innovatief totaalaanbod staat de top binnen elk segment in de spots. Ontdek de trends, proef de passie, voel de sfeer, deel je netwerk en beleef plezier.

Lees meer
BE-NL promotiemateriaal (1)

Proef nu het ambacht in uw frituur!

Geplaatst op 24/07/2017

Herkent u dat? U heeft nieuwe, ambachtelijke en kwalitatief hoogwaardige producten aan uw assortiment toegevoegd, maar uw gasten merken deze aanvulling helaas nog onvoldoende op…

Lees meer
Culinaire Tijdgeest

De culinaire Tijdgeest

Geplaatst op 19/06/2017

Snel en lekker genieten van internationale, authentieke gerechten. Dat is de culinaire tijdgeest: Fast Casual dining. Het combineert de snelheid van fast food met verse, gezonde ingrediënten in een bijzondere sfeer.

Lees meer
Onderschat het belang van de jonge gast niet!

Kinderen uit eten nemen, is soms een groot avontuur. Toch is het belangrijk om als restaurant kindvriendelijk te zijn.

Lees meer
Is uw menu al kidsproof?

Is uw menu al kidsproof?

Geplaatst op 1/06/2017

Uit onderzoek onder ouders met kinderen blijkt, dat kinderen een belangrijke rol spelen bij de keuze van een restaurant. De gerechten die het restaurant aanbiedt voor kinderen is daarbij belangrijk.

Lees meer
Zomer met lef

Zomer met lef! Wie durft?

Geplaatst op 10/04/2017

De zomer is het seizoen voor een frisse, nieuwe touch voor uw menukaart. Het is tijd voor terrasjes, verrassende en frisse zomerse smaken en spannende smaakcombinaties! Dat wordt experimenteren!

Lees meer
Let's go rosti

Let's go rösti!

Geplaatst op 16/03/2017

Aviko's concept "Let's go rösti" is geïnspireerd door de traditie van bistro's en bodega's, bars en straatkeukens van over de hele wereld. Op welke manier kunt u rösti een plek geven op uw menukaart? Wij inspireren u graag met verrassende gerechten!

Lees meer
Asperges lente

Asperges zijn als typische lentegroenten erg geliefd. Op de derde donderdag van april, dit jaar 20 april, vindt de opening van het aspergeseizoen plaats.

Lees meer
Reibekuchen maken van het restaurantbezoek een echte ervaring

Met de Reibekuchen van Aviko zorgt u voor een ervaring voor uw gasten. Ze zijn ideaal voor verschillende gerechten en hebben een volle smaak. Probeer deze recepten eens!

Lees meer

De aardappel

20-4 potato field2

De aardappel is een wereldberoemde plant met het grootst aantal wilde en geteelde variaties. Wat zijn eigenlijk de voedingswaarden en welke aardappelen worden gebruikt door Aviko?

Chefkok, Joris Heulens (Best Western Plus Aldem Hotel) :

“Aviko’s mini aardappelgratins zijn van hoogwaardige kwaliteit, uitstekend van smaak en daarnaast ook nog eens makkelijk en snel te bereiden. Perfect voor seminars en banketten!”