Nieuws

  • Steamfresh 17-20 mini fish
  • Bärlauch-Kartoffel-Schnitte mit Spargel und Räucherlachs

Asperges – gezond en geliefd als seizoensgroente

Geplaatst op 06/03/2019

Nog een paar weken en het nieuwe aspergeseizoen begint weer. Voor de echte aspergeliefhebber breekt het lekkerste seizoen van het jaar aan. Van eind april tot eind juli wordt de asperge gestoken en zal het weer vele gerechten verrijken op Belgische menukaarten.

Kunt u ook al bijna niet meer wachten totdat dit "witte goud" weer beschikbaar is en als verse groente naast heerlijke aardappelen op uw bord ligt? Maar waarom is deze groente eigenlijk zo geliefd? En hoe maak je eenvoudig nieuwe gerechten met asperges? Wij laten u de lekkerste asperge recepten zien die u gemakkelijk in uw eigen restaurant of instelling kunt bereiden.

Asperges: Het witte goud

Asperges zijn erg populair, ook al hoort het niet tot de meest goedkope groentesoort. Zelfs al in de antieke oudheid waren asperges in hogere kringen erg geliefd. De asperge heeft hoge prijskaartje van tegenwoordig  te danken aan de arbeidsintensieve teelt en oogst.

Nog steeds worden asperges grotendeels met de hand geoogst. Het steken van asperges is ook in deze tijd nog met gewoon hard werken verbonden. [1] Desalniettemin worden al deze inspanningen beloond - verse asperge met aardappelen zijn een onovertroffen combinatie.

Gezond, gezonder, asperges

Asperges staan al sinds de oudheid bekend om hun geneeskrachtige werking en zijn echt een wonderlijke groente. Asperges zitten vol belangrijke voedingstoffen, net zoals onze aardappelen. 100 gram asperges bevat slechts 13 calorieën. Daarnaast zitten er ook veel eiwitten en voedingsvezels in deze gezonde groente.

De stoffen kalium, fosfor en calcium zorgen voor sterkere botten en versterken het zenuwstelsel. Daarnaast zijn asperges ook rijk aan vitaminen zoals A, B1, B2, B6 en C.[2] Zoals u kunt zien - Asperges zijn niet alleen vanwege hun bijzondere smaak een uitstekende keuze voor uw keuken.

Asperges met aardappelen - een onovertroffen combinatie

Asperges kunnen op diverse manieren gecombineerd worden, maar de klassieke combinatie met aardappelen blijft onovertroffen. De heerlijke en volle smaak van aardappelen is een uitstekende aanvulling voor elk aspergegerecht.

Bent u op zoek naar een heerlijke en nieuwe combinatiemogelijkheid voor gerechten met asperges? Onze aardappelproducten zijn een uitstekende aanvulling voor uw aspergemenukaart. Deze combinatie zal zeker bij uw gasten in de smaak vallen.

Uiteraard hebben we voor u een paar heerlijke aspergerecepten voorbereid waarmee u uw gasten tijdens het aspergeseizoen kunt verrassen:

Alle aardappelproducten en recepten hebben een eenvoudige bereidingswijze en zijn tegelijkertijd heerlijk van smaak. Met de aardappelen van Aviko bereid u snel en gemakkelijk een koninklijke maaltijd met asperges voor uw gasten. Uw gasten zal het water in de mond lopen wanneer zij uw aspergegerechten op de menukaart zien.

Met Aviko goed voorbereid in het aspergeseizoen starten

Bent u geïnteresseerd in onze heerlijke aardappelproducten of overige diepvriesproducten? Dan kunt u direct een bestelling plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst een proefmonster aan te vragen en onze aardappelproducten uit te proberen.

Heeft u nog vragen over onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste gastronomie en foodtrends?  Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Bronnen:
[1] http://www.spargelseiten.de/spargel-faq.html 
[2] http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=5386