Nieuws

  • Appetizers
  • Origami snack
  • Aardappelsnack gevuld met roomkaas en kruiden
  • Mini gratin met in witbier gefrituurde stukjes zalm en limoen mayonaise
  • Pom noisettes met heerlijke dipsaus
  • Churros met chocolade

De lente hangt in de lucht: de tapas- en terrastijd komt er weer aan!

Geplaatst op 04/04/2016

De lente is definitief begonnen, de koeien worden weer in de wei gelaten, de eerste lammetjes zijn al geboren en de dagen worden weer langer. Hoog tijd dus om het terras én de menukaart klaar te maken voor een sfeervolle lente en zonnige zomer. Wie aan de lente en de zomer denkt, denkt aan volle terrassen waar uw gasten genieten de zon met een lekker gekoeld drankje en heerlijke gerechten zoals bijvoorbeeld verschillende tapas en borrelhapjes.

Kunt u ook bijna niet wachten totdat de zonnestralen definitief doorbreken en de eerste zomerse dagen bijgeschreven kunnen worden? Wij laten u zien welke aardappelproducten en welke snacks u kunt gebruiken om uw gasten te verwennen met Spaanse tapas.

Tapas: Spaanse hapjes met Belgische touch

Tapas zijn Spaanse aperitiefhapjes die van oudsher geserveerd worden in cafés als eetlustopwekkend hapje. De laatste jaren zijn tapas enorm populair geworden en worden niet alleen als eetlustopwekker geserveerd, maar hebben ze een volwaardige plek ingenomen in eigenlijk alle Europese keukens. Ook in België zijn de tapas enorm populair. Op het terras in de zon onder het genot van een drankje is het eten van tapas niet alleen een heerlijke, maar vooral ook een gezellige en sociale manier van eten. 

Omdat de tapashapjes definitief zijn plek verworven hebben in de Belgische keuken, hebben wij verschillende snacks & appetizers waarmee u makkelijk en snel de gasten in uw horecaonderneming verschillende tapas kunt serveren. Wij hebben zelfs een eigen lijn, genaamd La Cuisine Belge, met verschillende Belgische specialiteiten, zoals garnaal- en kaaskroketten.

Maak uw menu compleet met onze aardappel gerechten!

Om uw tapas- of borrelkaart compleet te maken hebben wij verschillende kant- en klare hapjes met of zonder aardappelen die zeker niet mogen ontbreken:

Geeft u onze snackproducten liever een eigen touch mee? Laat je inspireren door de vele recepten uit ons Aviko Street Food boekje. Serveer uw gasten om te beginnen bijvoorbeeld Aviko's Appetizers met verschillende bijpassende dips.
Onze tip voor het nagerecht? Churros met kaneelsuiker en koffie met Licor 43 mousse.

De neutraliseren de werking van aardappel

Wist u dat aardappelen en gerechten met aardappelen de smaak en geur van knoflook en uien die ontstaat door een chemische verbinding (allylmethylsulfide) neutraliseert[1]? U kunt dus ook altijd een emmertje of mandje gevuld met onze Oerfriet 14mm en mayo serveren. Of  wat dacht u van één van onze (mini) Aardappelgratins, zoals een schaaltje met Tartiflettes als (bij)gerecht om de smaakpapillen weer te neutraliseren. Lekker en makkelijk!

Met Aviko goed voorbereid het terrasseizoen tegemoet!

Bent u geïnteresseerd in onze heerlijke aardappelproducten of overige diepvriesproducten? Dan kunt u direct een bestelling plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst een proefmonster aan te vragen en onze aardappelproducten uit te proberen.

Heeft u nog vragen over onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste gastronomie en foodtrends?  Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief .

Bronnen:
[1] https://etd.ohiolink.edu/!etd.send_file?accession=osu1383566379&disposition=inline