Nieuws

Frites, frites of frites?

Geplaatst op 13/09/2016

De hoofdgerechten op uw kaart zijn met de grootste zorg door de keukenbrigade samengesteld. En ook de bijgerechten worden met zorg gekozen, zodat ze goed passen bij alle hoofdgerechten. In de meeste horeca gelegenheden betekent dit vaak dat als bijgerecht groente (warm en/of koud) en een aardappelproduct, vaak frites, wordt gekozen. Maar wist u dat u frites ook op een creatieve manier kunt serveren? Wij inspireren u graag met een aantal verrassende combinaties voor verschillende gangen. Hiermee kunt u niet alleen uw gasten verrassen en verwennen, maar kunt u zelf ook iedere dag een creatieve draai geven aan de gerechten!

Creatieve combinaties voor de tapas- of borrelkaart

Combineer onze La Cuisine Belge Heritage met de Sweet Potato Fries en serveer ze, goed gemixt voor een aantrekkelijk  kleureffect, in een wekpotje of stenen potje. Combineer de frites met een zelfgemaakte pesto-dip en knapperige groene asperges: verrassend creatief!

Voor de kleine gasten serveert u de gecombineerde frites in een beker met een tijger- of leeuwenkop alsof de frites de haren van het dier zijn: succes en een leeg bord verzekerd!

Creatief met frites bent u zeker als u er voor kiest om Mikado frites met een huisgemaakte knoflooksaus te serveren. Voor dit gerecht gebruikt u een lange fritessoort en mixt deze, net zoals stokjes van het Mikado-spel, met lange groenten, zoals verse, dunne wortelen, knapperige asperges of reepjes komkommer.

Puur en eerlijk is niet meer weg te denken

De trend Puur en eerlijk is niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Dit heeft zich vertaald in toenemende vraag van zowel de consument als de keukenbrigade naar aardappelproducten die hier op aansluiten. Met verschillende rustieke producten heeft Aviko hier invulling aan gegeven. Serveer bijvoorbeeld onze Rustic Fries met minipata's  en goed gekruide kebab of met een lekkere, pittige hamburger. Deze combinaties zijn een perfecte aanvulling op uw lunchkaart.

Voor een puur en eerlijk bijgerecht of vegetarisch gerecht kunt u verschillende verse groenten roerbakken en combineren met Pommes frites.

Frites als zoet nagerecht?!

Jazeker, ook frites is goed te gebruiken voor uw nagerechten. De zoete Sweet Potato Fries serveert u met verschillende zoete 'sausjes',  zoals een luchtige cream, zoete aardbeiensaus of zelfs  chocoladesaus. Ook voor de kleintjes hebben wij een leuke variatie tip: de Cupcakes frites. Kleine frietjes geserveerd in een cupcake vormpje met zoete cream of saus als topping.

Meer inspiratie?

Bekijk dan onze video over verschillende manieren om frites te presenteren: https://www.youtube.com/watch?v=EufUWiJzVhg.

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste gastronomie en foodtrends?  Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Ben je ge├»nteresseerd in onze heerlijke aardappelproducten of overige diepvriesproducten? Dan kun je direct een bestelling plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst een proefmonster aan te vragen en onze aardappelproducten uit te proberen.