Nieuws

  • Didier met Joris
  • Joris - Best Western Plus Aldem Hotel
  • Gerecht Best Western Plus Aldem Hotel

Interview: Best Western Plus Aldem Hotel - Aviko’s mini aardappelgratins: hoogwaardige kwaliteit

Geplaatst op 30/03/2016

In Grobbendonk, het groene hart van de Antwerpse Kempen spreekt Aviko met Jorn Wittevrongel, de manager van het Best Western Plus Aldem Hotel en met de Chefkok, Joris Heulens. Het hotel beschikt over 68 luxe kamers en vele verschillende faciliteiten, waaronder een health en leisureclub, stijlvolle feestzalen en een restaurant in brasserie stijl.

'Zo'n 70 tot 80% van onze hotelgasten eet ook in ons restaurant. Dat is eigenlijk altijd al geweest, alleen het budget is in de loop van de jaren wel wat verlaagd', vertelt Wittevrongel. 'Door het verschuiven van het budget voor het diner hebben we in 2009 ook ons restaurant grondig aangepakt. Eerder hadden we een luxe restaurant waar onze gasten van een drie gangen diner genoten.

Tegenwoordig is ons restaurant een gezellige brasserie, waar de gasten van een snelle maaltijd kunnen genieten, geheel van deze tijd', gaat Wittevrongel verder. 'We hebben onze kaart dan ook opgesplitst in twee verschillende kaarten. In de bar serveren we snacks die snel klaar en licht verteerbaar zijn en in ons restaurant kunnen onze gasten stijlvol a la carte dineren.'

Gemak, service én een goede prijs-kwaliteit verhouding

Naast de hotelfaciliteiten heeft het Best Western Plus Aldhem Hotel ook faciliteiten voor congressen en feesten. Deze gelegenheden dragen voor een groot deel bij aan de omzet binnen Food & Beverages. 'Het voorbereiden en serveren van (grote) banketten vraagt altijd veel voorbereidingstijd. Bij de inkoop van de producten hiervoor let ik altijd goed op de prijs-kwaliteit verhouding,' zegt chef-kok Heulens.

'Een goede prijs is belangrijk aangezien de marges klein en de concurrentie groot is binnen dit vakgebied, maar dit mag geen invloed hebben op de kwaliteit van de producten. Ik ben erg blij met Aviko's mini aardappelgratin. Dit hoogwaardige aardappelproduct serveert niet iedereen en daarnaast zijn ze zeer geschikt om te serveren bij grote banketten', gaat Heulens verder.

'Aviko's mini aardappelgratins zijn mooi uitgestoken, zo mooi kunnen wij ze bijna zelf niet maken. Daarnaast is het ook een stukje gemak. Als wij een banket voor zo'n 400 gasten moeten voorbereiden, scheelt het niet alleen bijna een dag werk en dus personeelskosten, maar het scheelt ook veel afval als we gebruik maken van één van Aviko's mini gratins', zegt chef-kok Heulens.

'Wij zijn ook erg te spreken over de service van Aviko's vertegenwoordiger. De samenwerking is zeer goed te noemen. Als we in nood zitten kunnen we hem bellen en hij helpt ons uit de brand, deze extra service krijg je tegenwoordig niet overal meer. Voor Aviko is dit de normaalste zaak van de wereld en voor ons een extra reden om voor Aviko te kiezen', vult hotel manager Wittevrongel aan.

Inspiratie door en variatie met Aviko's producten

Heulens maakt veel gebruik van de kant-en-klare mini aardappelgratins, zoals bijvoorbeeld de mini gratins met groene asperge en parmezaan of de mini gratins met aardpeer en pastinaak. 

'Met de lente en zomer in aantocht heb ik door deze mini-gratins een leuke afwisseling voor de seizoensgroente', zegt Heulens 'Ik laat mij inspireren door documentatie van het internet of informatie die ik van vertegenwoordigers ontvang, maar natuurlijk ook door de producten zelf. Wel zorg ik er altijd voor, dat ik de gerechten een persoonlijke twist geef', gaat chef Heulens verder.

'Bij de inkoop van producten let ik naast de variatie mogelijkheden ook altijd goed op of er nieuwe producten op markt zijn. Door mijn oren en ogen goed open te houden heb ik als een van de eersten in de regio Aviko's Tartiflette opgenomen in het menu. Tot slot is de smaak de laatste belangrijke reden om voor Aviko te kiezen. Alle producten zijn ambachtelijk bereid en dat proef je!'

Door te kiezen voor verschillende producten van Aviko kan chef-kok Heulens naar hartelust variëren en de gasten uit heel Europa bedienen met de internationaal georiënteerde kaart. De gasten van Best Western Plus Aldhem Hotel zijn met name zakelijke klanten, maar ze mogen ook mooie sportclubs ontvangen, zoals eerste klasse voetbalploegen. 'Daar zijn we erg trots op, dan doe je toch iets goed als ook deze sportclubs ons bezoeken', besluit Heulens. 

Wij van Aviko zijn erg trots dat wij dit mooie hotel tot onze klant mogen rekenen.  Wilt u meer weten over onze mini aardappelgratins? Neem dan vrijblijvend contact op met ons service team. De mini aardappelgratins of een van onze andere producten direct bestellen? Vraag dan hier een proefmonster aan of plaats direct een bestelling