Nieuws

  • Let's go rosti

Let's go rösti!

Geplaatst op 16/03/2017

Aviko's concept "Let's go rösti" is geïnspireerd door de traditie van bistro's en bodega's, bars en straatkeukens van over de hele wereld. Op welke manier kunt u rösti een plek geven op uw menukaart? Wij inspireren u graag met verrassende gerechten!

Het klassieke gerecht rösti hebben wij bij Aviko opnieuw geïnterpreteerd zodat het goed inspeelt op de hedendaagse trend van streetfood met foodtrucks en verschillende foodtruckfestivals doorheen het land. Maar anderzijds is het ook zeer geschikt voor u als (chef)kok van de professionele keuken in restaurants, instellingen en catering.

Variatietip: serveer ook eens rösti bij uw gerechten!

Als bijgerecht worden vaak nog de meer traditionele producten gekozen zoals (verse) frietjes of aardappelgratin. De rösti is eigenlijk een beetje 'de vergeten groente' onder de aardappelproducten. Geheel onterecht vinden wij, daarom ons motto: "Let's go rösti!"

De Rösti Original kunt u ook combineren met verse groenten en eventueel kip of een ander soort gevogelte. Zo maakt u eenvoudig en snel een heerlijk en compleet 1-pans gerecht. Een lekkere lichte maaltijd om met warm weer te serveren of op de lunchkaart te zetten!

Heerlijke kleine hapjes voor bij de borrel of op de lunchkaart maakt u met Rösti Driehoekjes of Rondjes. In plaats van een broodje serveert u de zalm of hamburger tussen de rösti.

Lang houdbaar en eindeloos variëren

Onze röstiproducten zijn allemaal lang houdbaar in de diepvries, tot wel 18 maanden, zonder verlies van smaak of kwaliteit. U kan dus (bijna) dagelijks variëren met rösti (of andere aardappelproducten), zonder dat u het risico loopt op bederf.

De bereidingswijze is naast eenvoudig en snel ook gevarieerd. In de friteuse, de pan, de combimagnetron of stoomkoker: afhankelijk van het röstiproduct en het gerecht kiest u de best passende bereidingswijze. Gemakkelijk, voordelig en snel!

Rösti als basis voor vegetarische gerechten

Naast de hierboven genoemde recepten en mogelijkheden om Aviko's rösti te serveren, is rösti ook zeer geschikt om te gebruiken als basis voor heerlijke, ambachtelijke vegetarische gerechten. Rösti zit boordevol voedingsstoffen, dus combineer één van de vele röstiproducten met verschillende soorten groenten en u heeft (in een hand omdraai) een gevarieerd, voedzaam en lekker vegetarisch gerecht. Probeer bijvoorbeeld eens de pizzetta met scherpe aubergineragout en gebruik onze Rösti Rondjes als basis voor dit verrassende gerecht.