Nieuws

  • pom Artisan 2

Mosselen kunnen eigenlijk altijd!

Geplaatst op 17/06/2016

Het mosselseizoen begint in principe begin juli, tenminste als de mossel voldoende is gegroeid en er voldoende aanbod is. Nog slechts een paar weken totdat u de eerste verse Nederlandse mosselen van dit seizoen weer kunt serveren. Het mosselseizoen loopt tot april in het jaar erop. Mosselen serveren kan dus eigenlijk het hele jaar.

Waar moet u op letten bij het samenstellen van een gerecht met mosselen? Welke combinaties kunt u beter vermijden? Wij inspireren u met verschillende tips & trucs om de lekkerste mossel gerechten samen te stellen. De gerechten kunt u makkelijk in uw eigen restaurant of instelling bereiden én met deze gerechten verrast u uw gasten gegarandeerd.

Over de mossel

De mossel is een tweekleppig schelpdier en komen in verschillende leefgebieden voor. Hoewel mosselen met frietjes in België als nationaal gerecht wordt beschouwd, worden de meeste mosselen toch echt ingevoerd uit Nederland. Jaarlijks wordt in Nederland zo'n 57 miljoen kilo mosselen gekweekt. Het overgrote deel hiervan is bestemd voor de versmarkt en wordt geëxporteerd naar ons land en naar Frankrijk. De meest bekende mossel uit Nederland is de Zeeuwse mossel en een belangrijk product uit de totale Nederlandse schelpdierenteelt. Het kweken van een mossel van mosselzaad totdat het een volwaardige volwassen consumptiemossel is, duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar.

Het eten van mosselen is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond. Ze zitten onder andere boordevol mineralen en eiwitten en bevatten weinig vet.

Zilte mosselen gecombineerd met Aviko's aardappelproducten

De mosselen hebben van zichzelf al behoorlijk wat smaak. Let er bij het samenstellen van gerechten op, dat de ook bijgerechten lekker licht en luchtig zijn.

De meest bekende manier waarop de mossel wordt geserveerd is het pannetje mosselen met verschillende lekkere sausjes. Serveer hierbij La Cuisine Belge Artisanale frites en je hebt een heerlijk ambachtelijk gerecht.

Minder traditioneel, maar zeker zo lekker en makkelijk en snel te bereiden zijn de éénpansgerechten. Neem de mosselen als basis en bereid deze met verse groenten en onze Pom' a part. Geef het gerecht met wat kruiden een geheel eigen smaak.

Kies je voor de Spicey Jacket Wedges, dan is het gebruik van extra kruiden bijna overbodig.

Heb je er wel eens aan gedacht om de mosselen te serveren met verse groenten en een heerlijke gepofte aardappel met knoflooksaus? Met dit gerecht geef je het traditionele mosselpannetje een geheel eigentijdse draai. De knoflooksaus serveer je in de gepofte aardappel in plaats van in een bakje en als groente verse wortelen. Dé perfecte combinatie om de gasten te verrassen.

Ook om mosselen op een verrassende manier te presenteren en serveren maak je gebruik van de aardappelproducten van Aviko; je kan zoveel meer met Aviko!  

Ga goed voorbereid het mosselseizoen in!

Bent u geïnteresseerd in onze heerlijke aardappelproducten of overige diepvriesproducten om te serveren bij de mosselen? Dan kunt u direct een bestelling plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst een proefmonster aan te vragen en onze aardappelproducten uit te proberen.

Heeft u nog vragen over onze producten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste gastronomie en foodtrends?  Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Bron: www.mosselen.nl