Nieuws

  • Asperges lente

Niets schreeuwt zo lente als de asperge! Laat u inspireren

Geplaatst op 03/03/2017

Asperges zijn als typische lentegroenten erg geliefd. Op de derde donderdag van april, dit jaar 20 april, vindt de opening van het aspergeseizoen plaats.

Dan kunnen we tot eind juni weer volop genieten van ''het witte goud''. Ze zijn betrekkelijk kort verkrijgbaar, dus haal eruit wat erin zit! Veel Belgen zijn dol op asperges. Voor u een mooie gelegenheid om uw creativiteit hier op los te laten.

De asperge is al 5000 jaar bekend als groente, geneeskrachtig kruid en versiering. Wist u dat de puntjes omlaag gaan staan vanwege de zwaartekracht als u asperges liggend bewaard? Bewaar ze daarom rechtop om vervorming te voorkomen.

Ze worden veel in eigen keuken gebruikt en restaurants serveren ze vaak ''op Vlaamse wijze'' met ei en nootmuskaat. Er is echter zoveel meer mogelijk. Fris uw menukaart daarom op met een ander aspergerecht. Een mooie kans om u te onderscheiden van de rest.

Asperges in combinatie met aardappelen zijn een echte aanrader. De heerlijke en volle smaak van de aardappel is een uitstekende aanvulling voor elk aspergegerecht. Wat dacht u bijvoorbeeld van asperges met steamfresh krieltjes. Of probeer dit recept voor mini gratin asperge op traditionele wijze.