Nieuws

  • Onderschat het belang van de jonge gast niet!

Onderschat het belang van de jonge gast niet!

Geplaatst op 16/06/2017

Kinderen uit eten nemen, is soms een groot avontuur. Toch is het belangrijk om als restaurant kindvriendelijk te zijn.

Zo heeft 35% van de Fullservice restaurants* geen aanbod op maat voor kinderen. En kinderen hebben meer invloed dan u denkt: meer dan de helft van de ouders** geeft aan de mening van hun kind belangrijk te vinden bij de keuze voor een restaurant. Dat blijkt uit onderzoek van Toluna, uitgevoerd in opdracht van Aviko Foodservice onder 300 Belgische ouders. Kinderen weten tegenwoordig heel goed wat ze willen en zijn daarom een belangrijke doelgroep. Onderschat de jonge gast dus niet! Een kindvriendelijk restaurant hoeft niet overdreven kinderachtig te zijn. Een restaurant wordt het vaakst beoordeelt op kind vriendelijkheid door de aanwezigheid van een aparte speelhoek, veilige en schone kinderenstoelen en speelgoed voor aan tafel, zoals kleurplaten. Zet ouders met kinderen dus op de juiste plek: een grote tafel met voldoende ruimte om op te spelen. Zorg er daarnaast voor dat kinderen snel worden bediend, want hun geduld raakt snel op.

Houd ook in uw menuplanning rekening met de jonge gast. Iets meer dan een derde van de ouders geeft aan het aanbod aan gerechten voor kinderen slecht te vinden. Maar zorg ook voor de nodige afwisseling. Kinderen worden vanuit verschillende hoeken gestimuleerd om een breder smakenpallet te ontwikkelen. Denk maar aan programma's als ''Junior Masterchef''.

Wilt u meer weten? Download dan nu de infographic!


*Foodservice Alliance jaarmonitor
**Consumentenonderzoek van Toluna maart 2017 onder 300 respondenten met kinderen die de afgelopen 3 maanden uit eten zijn geweest