Nieuws

  • Dag van de gezonde schoolkantine Catering 2
  • Dag van de gezonde schoolkantine Catering 1
  • Dag van de gezonde schoolkantine Premium Pom' Fraiches
  • Dag van de gezonde schoolkantine Steam&Fresh

Zo zorg jij voor een gezond aanbod in het schoolrestaurant

Geplaatst op 02/06/2015

Een gezonde ‘Schoolmaaltijd’? Aviko helpt jou als cateraar graag met een gezond aanbod in het schoolrestaurant. Als ongezond eten gemakkelijk te verkrijgen is, eten we er meer van. Onze voedingskeuzes zijn vaak impulsief en onbewust, gestuurd door prikkels uit de omgeving. Voor velen zal dit herkenbaar zijn. Gelukkig werkt het vaak ook andersom: een gezond aanbod in een schoolkantine zorgt ervoor dat leerlingen en studenten vaker voor gezonde producten kiezen . Zorg er daarom als cateraar voor dat jouw aanbod gezond en gevarieerd is!

Goed voorbeeld doet..

..goed volgen. Een energiek mens is productief, presteert beter en telt voor twee. Eten en drinken spelen hierbij een belangrijke rol. Laten we het goede voorbeeld aan de jongere generatie geven en gezonde eetgewoontes stimuleren. Door goede en gezonde voeding kunnen ook de leerprestaties omhoog gaan.

Een gezond schoolrestaurant, dit is de ambitie

'Alle schoolrestaurants gezond' , dit moet de ambitie zijn in elke keuken . Een gezond aanbod wordt een vaste waarde in het schoolgezondheidsbeleid. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Een gezonde schoolkeuken bestaat voor minimaal 75% uit lekkere en gezonde producten uit de Schijf van Vijf, zoals fruit en salades en maximaal 25% aan niet-basisvoedingsmiddelen (zoals snoep & snacks)[1]. Bereid als cateraar een gezonde lunch of maaltijd in jouw schoolkeuken. Aviko heeft een aantal productlijnen waarmee je gemakkelijk op dit aanbod inspeelt: met onze Steam & Fresh producten en de Premium Pom' Fraîches range. Met deze twee productlijnen van Aviko kan jij het schoolrestaurant van gezonde maaltijden voorzien zonder hiervoor veel tijd kwijt te zijn.

Gezonde maaltijden erin

Een gezondelunch voorschotelen, of een vershoofdgerecht bereiden is gemakkelijker dan u denkt met onze Steam & Fresh range. Schillen, snijden en blancheren hoef je zelf niet meer te doen met de Steam & Fresh producten van Aviko. Onze Steam & Fresh lijn bestaat uit 10 producten: 100% puur & 100% gemak. Gebruik bijvoorbeeld de Steamfresh aardappelpartjes als basis voor een Salade Niçoise met zalm. Ideaal om te serveren als lunch. Doordat de aardappelproducten uit deze lijn met een stoomgaar technologie gestoomd zijn, bereid u ze binnen no-time. Door de unieke stoomtechnologie die wij gebruiken, blijven alle waardevolle vitaminen in de aardappel behouden. Dat maakt Steam & Fresh de logische keuze voor een gezonde maaltijd.

Onze Pom Fraîches producten maken het gemakkelijk

Met onze Pom Fraîches producten wordt het bereiden van verse specialiteiten wel erg gemakkelijk. Deze veelzijdige en hoogwaardigeproducten zijn sneleneenvoudigtebereiden en geven net dat beetje extra. Onze premium Pom' Fraîches range bestaat uit zes unieke producten van hoge kwaliteit. De range ziet er kleurrijk uit en heeft onderscheidende smaken.  Wat dacht u van onze Wilde knoflook gemarineerde aardappeltjes? Serveer ze in een  heerlijke koude wilde knoflook aardappelsalade.

Ben jij cateraar van een middelbare school, hogeschool, universiteit of andere instelling? Wij horen graag wat jij al doet om gezond eten in jouw kantine te stimuleren.