Nieuws

  • Zomer met lef

Zomer met lef! Wie durft?

Geplaatst op 10/04/2017

De zomer is het seizoen voor een frisse, nieuwe touch voor uw menukaart. Het is tijd voor terrasjes, verrassende en frisse zomerse smaken en spannende smaakcombinaties! Dat wordt experimenteren!

Menig chef-kok experimenteert reeds met smaken. Vooral chocolade is een populair ingrediënt om 'spannende' combinaties mee te maken. Ook met zwarte peper wordt al lekker geëxperimenteerd, bijvoorbeeld in combinatie met aardbeien.

Maar hoe maakt u het deze zomer nu echt verrassend? En hiermee bedoelen we dan ook écht verrassend! Dus anders en gedurfd. Smaken die in eerste instantie niet bij elkaar lijken te passen, maar uiteindelijk een spannend & lekker recept opleveren. Experimenteer eens met niet voor de hand liggende combinaties van zoet en zout zoals olijven in een zoet dessert.

Door de neutrale smaak is de aardappel hier ook uitstekend geschikt voor. Combineer bijvoorbeeld eens de geliefde zoete aardappel met frisse mango, ananas en kokos. Of probeer het eens met pindakaas. Ook frieten met een saus van honing en mayonaise met abrikozenjam, kerriepoeder en gemberpoeder zorgt voor een verrassende smaakcombinatie.

Welke creatieve foodcombinatie bedenkt u? Wie durft?!