De bouw van de nieuwe fabriek van Aviko in België is gestart. Daarnaast kondigt het bedrijf aan fors te willen groeien in het noordoosten van Nederland. Deze ambities sluiten aan op een groeiende markt.
Lees meerAviko, één van Europa’s grootste producenten van verse, diepgevroren, gedroogde en specialty aardappelproducten, kondigt een grootschalige investering aan in productiecapaciteit, in Poperinge in België. Deze aankondiging volgt op de verkregen investeringsgoedkeuring door Royal Cosun, het moederbedrijf van Aviko. De investering betreft de bouw van een volledig nieuw productiebedrijf voor diepgevroren frites en aardappelvlokken voor markten in West Europa, Azië en Zuid-Amerika.
Lees meerNog een paar weken en het nieuwe aspergeseizoen begint weer. Voor de echte aspergeliefhebber breekt het lekkerste seizoen van het jaar aan. Van eind april tot eind juli wordt de asperge gestoken en zal het weer vele gerechten verrijken op Belgische menukaarten.
Lees meerDe vraag naar Zoete aardappelen stijgt. In Duitsland en Engeland is deze veelzijdige knolgewas niet meer van de menukaart weg te denken. Sterker nog, gasten vragen hierom. Uit onderzoek* blijkt dat 80% van de gasten in Duitsland vragen om zoete aardappel gerechten wanneer ze uit eten gaan en ze zijn bereid hier meer voor te betalen dan voor normale aardappelgerechten. Hetzelfde geldt voor de gasten in Engeland. Interessant toch?
Lees meerHoe? Kom naar onze stand 7327 in hal 7. Maak tijdens de Horeca Expo 2018 kennis met onze uitgebreide Appetizers-range en laat je verrassen wat dit kan betekenen voor jouw marge!
Lees meerAls aardappelgarnituur zijn gratins heel geschikt bij wild. De Franse klassieker zorgt voor een verfijnde smaak bij het stoere wild. Zelf gratins maken is een tijdrovende klus. Er zijn geweldige, snelle alternatieven, in zes verschillende varianten.
Lees meerGedreven door de hoge verwachting van consumenten rondom eten en beleven en het snelle online tijdperk zijn menukaarten constant in beweging. De ene trend is nog niet overgewaaid of wordt al opgevolgd door de volgende. Hoe zorg je er als chef-kok voor dat een menukaart onderscheidend genoeg is ten opzichte van je ’concurrenten, rekening houdend met tijd en budget? Aviko is ervan overtuigd dat de aardappel hier een belangrijke rol in kan spelen en wil chek-koks hierbij helpen. Daarom lanceert Aviko deze maand het online platform ’Vier het Seizoen’. Op dit platform kunnen chef-koks seizoensgebonden inspiratie opdoen voor hun eigen menukaart.
Lees meerOntmoeten wij u tijdens de Horeca Expo op 19 tot en met 23 november? Horeca Expo is al meer dan 28 jaar de grootste totaalbeurs voor de Belgische horecasector en grootkeukens. Met een kwalitatief en innovatief totaalaanbod staat de top binnen elk segment in de spots. Ontdek de trends, proef de passie, voel de sfeer, deel je netwerk en beleef plezier.
Lees meerHerkent u dat? U heeft nieuwe, ambachtelijke en kwalitatief hoogwaardige producten aan uw assortiment toegevoegd, maar uw gasten merken deze aanvulling helaas nog onvoldoende op…
Lees meerSnel en lekker genieten van internationale, authentieke gerechten. Dat is de culinaire tijdgeest: Fast Casual dining. Het combineert de snelheid van fast food met verse, gezonde ingrediënten in een bijzondere sfeer.
Lees meerKinderen uit eten nemen, is soms een groot avontuur. Toch is het belangrijk om als restaurant kindvriendelijk te zijn.
Lees meerUit onderzoek onder ouders met kinderen blijkt, dat kinderen een belangrijke rol spelen bij de keuze van een restaurant. De gerechten die het restaurant aanbiedt voor kinderen is daarbij belangrijk.
Lees meerDe zomer is het seizoen voor een frisse, nieuwe touch voor uw menukaart. Het is tijd voor terrasjes, verrassende en frisse zomerse smaken en spannende smaakcombinaties! Dat wordt experimenteren!
Lees meerAviko's concept "Let's go rösti" is geïnspireerd door de traditie van bistro's en bodega's, bars en straatkeukens van over de hele wereld. Op welke manier kunt u rösti een plek geven op uw menukaart? Wij inspireren u graag met verrassende gerechten!
Lees meerAsperges zijn als typische lentegroenten erg geliefd. Op de derde donderdag van april, dit jaar 20 april, vindt de opening van het aspergeseizoen plaats.
Lees meer