Bereidingeitjes
Tik de kopjes van de eierschalen met een eiertikker. Giet
de inhoud uit de eitjes, vang de dooier op met de hand en laat het
eiwit in een afruimbakje lopen. Leg de dooiers per stuk op een
lepel. Spoel de eierschalen schoon en droog ze in een warmkast of
niet te hete oven. Schep een theelepel ham of zalm onder in de
schalen en laat er een dooier van de lepel af op glijden. Schep
daar weer wat gesneden witte of groene asperges op en bewaar tot
het serveren in de koeling.
Bereiding aardappelschuimen
Weeg de benodigde hoeveelheid Aviko Aardappelpuree af en
laat in een RVS kom ontdooien. Verwarm de slagroom, de benodigde
bouillon en de boter in een pan en roer dit met een garde door de
ontdooide aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Voor
het aardappelschuim met nootmuskaat voeg je naast peper en zout ook
nootmuskaat toe. Giet door een trechterzeef in een halve liter
slagroomsifon. Plaats een patroon, schud een paar keer en houd warm
in een bain marie van maximaal 70°C.
Afwerking
Plaats de eitjes 10 minuten in een oven van 150°C tot de
dooier zacht gegaard is (als een 4 minuten eitje). Plaats ze in een
mooie schaal met zeezout en werk af met de warme aardappelschuim.
De saffraan op de eitjes met zalm en de naturel op de eitjes met
beenham. Garneer met de platte peterselie of groene asperges.