Belgisch chocoladetaartje met zoete aardappel en amaretti

  • AVFS19039-16 VhS Recepten Workshops Banner_810x541-9

Belgisch chocoladetaartje met zoete aardappel en amaretti

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bereiding

Smelt de boter met de verbrokkelde chocolade in een pan op laag vuur. Roer glad en neem de pan van het vuur. Maal intussen in de keukenrobot de aardappelblokjes fijn, maar niet tot puree! Verkruimel de amaretti grof. Klop de eieren met de suiker tot een bleekgeel en romig mengsel. Schep de chocoladeboter en vervolgens de bloem luchtig door het eiermengsel. Schep de zoete aardappel en de amaretti door het chocoladebeslag. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de chocoladetaartjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze net stevig aanvoelen. Serveer de taartjes warm of op kamertemperatuur. Bestrooi ze dun met cacaopoeder en schep op elk taartje een bol chocoladeroomijs.

Tip: Lekker met een glaasje amaretto.