Coq-au-vin met zoete aardappel

  • AVFS19039-16 VhS Recepten Workshops Banner_810x541-7

Coq-au-vin met zoete aardappel

Bereiding

Verhit de olijfolie in 2 ruime braadpannen. Bestrooi de kipdelen met zout en peper en bak ze in 6 minuten rondom goudbruin aan. Snipper intussen de sjalot. Hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in stukjes en de champignons in schijfjes. Snijd het spek in blokjes. Neem de kipdelen uit de pannen. Verdeel de sjalot, de knoflook, de wortel en het spek over de pannen en bak 5 minuten. Schep de bloem en de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn en de fond langzaam en al roerende erbij tot een gladde saus ontstaat. Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de kip met de champignons en de laurierblaadjes in de pan en laat 40 minuten afgedekt stoven. Voeg de laatste 15 minuten de blokjes zoete aardappel toe. Hak de peterselie fijn. Breng de coq-au-vin op smaak met zout en peper en verdeel over 10 borden. Bestrooi met de peterselie.

Tip: Serveer er nog een kleine portie frieten of stokbrood en een salade bij.