Gerookte zalm, rode biet en appel op Reibekuchen

  • Reibekuchen mit Räucherlachs, Roter Bete und Äpfeln

Gerookte zalm, rode biet en appel op Reibekuchen

Bereiding rodebietengelei
Breng het rodebietensap en de agar-agar aan de kook. Laat 1 minuut op zacht vuur koken en verwijder eventueel het schuim. Giet een laagje van 3 mm van het mengsel op een bakplaat en laat opstijven.

Bereiding gemarineerde appel
Meng alle ingrediënten en breng dit aan de kook totdat de suiker is opgelost. Giet het mengsel over de in schijfjes gesneden appel en laat dit enkele uren marineren.

Bereiding zilveruimayonaise
Meng alle ingrediënten (behalve de zilveruitjes) in de blender. Voeg zodra de room en de andere ingrediënten stevig beginnen te worden de zilveruitjes toe en mix alles samen. Breng op smaak met zout, peper en wittewijnazijn.

Bereiding uiensiroop
Pel de uien en snijd ze in stukken en blancheer ze in water met zout en wittewijnazijn. Haal de uien uit het kookvocht en voeg de suiker toe. Laat het kookvocht op laag vuur tot een siroop inkoken. Droog de zilveruitjes af. Doe een beetje bloem in een kom en het eiwit in een andere kom. Vermaal het varkenszwoerd in de blender tot deze de consistentie van kristalsuiker heeft. Meng het varkenszwoerd met een gelijke hoeveelheid panko. Haal de zilveruitjes eerst door de bloem, daarna door het eiwit en als laatste door het mengsel van varkenszwoerd en panko. Frituur ze op 180 °C tot ze goudbruin zijn.

Presentatie
Bak de Teller Rösti 15-20 minuten in een voorverwarmde microgolfoven van 190 °C. Leg een beetje rodebietengelei op de rösti. Garneer ze met de in kleine blokjes gesneden rode biet en gerookte zalm, krokante zilveruitjes, gemarineerde appel en uiensiroop. Serveer met de zilveruimayonaise.