Bereiding rodebietengelei
Breng het rodebietensap en de agar-agar aan de kook. Laat
1 minuut op zacht vuur koken en verwijder eventueel het schuim.
Giet een laagje van 3 mm van het mengsel op een bakplaat en laat
opstijven.
Bereiding gemarineerde appel
Meng alle ingrediënten en breng dit aan de kook totdat de
suiker is opgelost. Giet het mengsel over de in schijfjes gesneden
appel en laat dit enkele uren marineren.
Bereiding zilveruimayonaise
Meng alle ingrediënten (behalve de zilveruitjes) in de
blender. Voeg zodra de room en de andere ingrediënten stevig
beginnen te worden de zilveruitjes toe en mix alles samen. Breng op
smaak met zout, peper en wittewijnazijn.
Bereiding uiensiroop
Pel de uien en snijd ze in stukken en blancheer
ze in water met zout en wittewijnazijn. Haal de uien uit het
kookvocht en voeg de suiker toe. Laat het kookvocht op laag
vuur tot een siroop inkoken. Droog de zilveruitjes af. Doe een
beetje bloem in een kom en het eiwit in een andere kom. Vermaal het
varkenszwoerd in de blender tot deze de consistentie van
kristalsuiker heeft. Meng het varkenszwoerd met een gelijke
hoeveelheid panko. Haal de zilveruitjes eerst door de bloem, daarna
door het eiwit en als laatste door het mengsel van varkenszwoerd en
panko. Frituur ze op 180 °C tot ze goudbruin zijn.
Presentatie
Bak de
Teller
Rösti 15-20 minuten in een
voorverwarmde microgolfoven van 190 °C. Leg een beetje
rodebietengelei op de rösti. Garneer ze met de in kleine blokjes
gesneden rode biet en gerookte zalm, krokante zilveruitjes,
gemarineerde appel en uiensiroop. Serveer met de
zilveruimayonaise.