Involtini tonnato met gratin

  • involtini tonnato met gratin

Involtini tonnato met gratin

Voorbereiding

Verwarm de over voor tot 220°C.

Bereiding

Leg op elke schnitzel 1 ansjovisfilet en 1 takje rozemarijn. Rol het vlees op en steek of bind de rolletjes vast met een cocktailprikker of stukje keukentouw. Pureer met de staafmixer de tonijn met de overige ansjovisfilet, de mayonaise en de wijn tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet de gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan 15 eetlepels olijfolie. Bak de kalfsrolletjes ('involtini' in het Italiaans) in 10-12 minuten rondom bruin en net gaar. Maak de tomaten, olijven, rucola en resterende olijfolie een salade. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg de involtini op een schaal en zet de gratins bij. Serveer met de tonijnsaus en de tomatensalade.