Italian lover beefburger met Oerfriet

  • AVFS19039-16 VhS Recepten Workshops Banner_810x541-5

Italian lover beefburger met Oerfriet

Bereiding

Maal in de keukenrobot de biefstuk met de kappertjes, de ansjovisfilets en de olijven fijn. Voeg peper naar smaak toe. Vorm met vochtige handen 10 hamburgers van het gehakt. Bewaar de hamburgers afgedekt in de koelkast. Snijd de tomaten en de mozzarella in schijfjes. Snijd de broodjes open. Verhit de frituurolie tot 170 °C. Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in porties in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Bestrooi de friet naar smaak met zeezout . Bestrijk intussen de hamburgers dun met de olijfolie en gril ze in 3-4 minuten bruin en vanbinnen rosé, of bak ze in de olijfolie in een pan. Houd de hamburgers warm in een warme oven of onder aluminiumfolie. Gril of bak de broodjes op het snijvlak goudbruin en krokant. Beleg de onderste helften van de broodjes met de rucola. Leg er de hamburger op. Schep op elke hamburger een lepel pesto en verdeel er de mozzarella en de tomaat over. Bestrooi met peper en basilicum en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Leg elke hamburger op een plank of bord en serveer de frieten erbij.


Tip: Maak geurig basilicumzout door grof zeezout met een paar blaadjes basilicum fijn te malen in de keukenrobot.