Kalfsfiletspiezen met cranberry chutney met Home-made style gratins

  • Kalfsfiletspiezen met cranberry chutney met Home-made style gratins

Kalfsfiletspiezen met cranberry chutney met Home-made style gratins

Bereidingswijze

Cranberry chutney

  1. Was de cranberry's en laat ze vervolgens afdruipen.
  2. Schil de peren en snijd ze net als de sjalotten in stukjes.
  3. Verhit 40 ml raapzaadolie in de pan en laat de sjalotten daarin stoven.
  4. Voeg de cranberry's toe en laat deze meestoven.
  5. Als laatste de peren toevoegen en alles nogmaals even laten aanstoven.
  6. Voeg 80 ml witte wijnazijn, 200 ml water, de bruine suiker en naar behoefte zout toe.
  7. Laat tot slot alles in de pan in circa 15 minuten op een laag pitje indikken.

Kalfspiesen

  1. Snijd het kalfsfilet in 30 kleine medaillons á 30 g en snijd het spek in 20 schijven á 20 g.
  2. Snijd vervolgens de paprika's en de uien in 20 stukken.
  3. Steek nu alles afwisselend aan de spiesen en begin en eindig met kalfsfilet.
  4. Bestrooi tot slot het geheel met grove peper en bak de spiesen tot de gewenste gaarheid.
  5. Bak de Home-made style Gratins gedurende 17 minuten in de combi-steamer op 175°C.