Bereidingswijze
Cranberry chutney
- Was de cranberry's en laat ze vervolgens afdruipen.
- Schil de peren en snijd ze net als de sjalotten in stukjes.
- Verhit 40 ml raapzaadolie in de pan en laat de sjalotten daarin stoven.
- Voeg de cranberry's toe en laat deze meestoven.
- Als laatste de peren toevoegen en alles nogmaals even laten aanstoven.
- Voeg 80 ml witte wijnazijn, 200 ml water, de bruine suiker en naar behoefte zout toe.
- Laat tot slot alles in de pan in circa 15 minuten op een laag pitje indikken.
Kalfspiesen
- Snijd het kalfsfilet in 30 kleine medaillons á 30 g en snijd het spek in 20 schijven á 20 g.
- Snijd vervolgens de paprika's en de uien in 20 stukken.
- Steek nu alles afwisselend aan de spiesen en begin en eindig met kalfsfilet.
- Bestrooi tot slot het geheel met grove peper en bak de spiesen tot de gewenste gaarheid.
- Bak de Home-made style Gratins gedurende 17 minuten in de combi-steamer op 175°C.