Bereiding keppelse wafels
Weeg de Aviko Aardappelpuree af en
laat ontdooien in een RVS bekken. Duw vervolgens door een bolzeef
en vermeng met de dooiers en de bloem. Maak ondertussen het
soezenbeslag. Breng hiervoor het water met de boter aan de kook.
Roer er de bloem door en maak dit gaar. Meng er een voor een de
eieren door en meng door de aangemaakte Aardappelpuree. Breng op
smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de massa in een
spuitzak met gladde spuitmond. Verwarm een wafelijzer en spuit er
kleine hoopjes van het aardappelbeslag op. Doe de deksel dicht en
bak ze gaar. Houd ze warm in een warmtekast van maximaal
65°C.
Bereiding erwten-muntpuree
Blancheer de erwten in kokend water met zout. Giet af en
pureer ze in de blender met de fijngesneden munt en de boter. Breng
op smaak met peper en zout. Schep de erwtenpuree in een spuitzak
met glad spuitmondje.
Bereiding stoofvlees
Peper en zout het vlees nauwkeurig en royaal. Bak in een
combinatie van roomboter en olijfolie. Blus het braadvocht af met
de wijn en laat los koken. Fruit de groenten en de knoflook aan in
boter en olie en voeg alles samen. Voeg de kruiden toe en stoof
heel rustig gaar. Zeef het braadvocht en breng op smaak met
limoensap en Tsuyu. Bind licht af met aardappelzetmeel.
Bereiding zilveruitjes
Bak de zilveruitjes rondom bruin in een koekenpan met een
beetje olie of boter.
Afwerking
Plaats de wafel op een disposable schaaltje en werk af met
de erwtenpuree, takjes munt en tahooncress. Schep er het stoofvlees
bij en de gebakken zilveruitjes.