Keppelse wafels met stoofvlees en erwten- muntpuree

Keppelse wafels met stoofvlees en erwten- muntpuree

Bereiding keppelse wafels
Weeg de Aviko Aardappelpuree af en laat ontdooien in een RVS bekken. Duw vervolgens door een bolzeef en vermeng met de dooiers en de bloem. Maak ondertussen het soezenbeslag. Breng hiervoor het water met de boter aan de kook. Roer er de bloem door en maak dit gaar. Meng er een voor een de eieren door en meng door de aangemaakte Aardappelpuree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de massa in een spuitzak met gladde spuitmond. Verwarm een wafelijzer en spuit er kleine hoopjes van het aardappelbeslag op. Doe de deksel dicht en bak ze gaar.  Houd ze warm in een warmtekast van maximaal 65°C.

Bereiding erwten-muntpuree
Blancheer de erwten in kokend water met zout. Giet af en pureer ze in de blender met de fijngesneden munt en de boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep de erwtenpuree in een spuitzak met glad spuitmondje.

Bereiding stoofvlees
Peper en zout het vlees nauwkeurig en royaal. Bak in een combinatie van roomboter en olijfolie. Blus het braadvocht af met de wijn en laat los koken. Fruit de groenten en de knoflook aan in boter en olie en voeg alles samen. Voeg de kruiden toe en stoof heel rustig gaar. Zeef het braadvocht en breng op smaak met limoensap en Tsuyu. Bind licht af met aardappelzetmeel.

Bereiding zilveruitjes
Bak de zilveruitjes rondom bruin in een koekenpan met een beetje olie of boter.

Afwerking
Plaats de wafel op een disposable schaaltje en werk af met de erwtenpuree, takjes munt en tahooncress. Schep er het stoofvlees bij en de gebakken zilveruitjes.