Kipfilet met gegratineerde ricotta en pesto krieltjes
Kipfilet met gegratineerde ricotta en pesto krieltjes
Ingrediënten (10 personen)
- 400 g ricotta
- 125 g venkel (fijngesneden)
- 150 g gedroogde tomaat (in kleine blokjes gesneden)
- 250 g walnoten (gehakte)
- 100 g eigeel
- 10 g basilicum
- 1,4 kg kipfilet (10 stuks)
- 1,5 kg SteamFresh Geprofileerde
Minikriel
- 350 g groene pesto
- 10 g honing
- 20 g olijfolie
- 3 g zeezout
- 3 g peper
Bereidingswijze
- Meng de ricotta met venkel, tomaten, walnoten, eigeel en
basilicum.
- Breng op smaak met zeezout en peper.
- Strijk het mengsel over de kip en bak dit in de voorverwarmde
oven op 185 °C gedurende 15 tot 20 minuten.
- Meng de SteamFresh Geprofileerde Minikriel
met de pesto, honing, olijfolie, zeezout en peper en laat dit
ongeveer 30 minuten marineren.
- Verdeel de gemarineerde aardappelen over een bakplaat en bak ze
in een voorverwarmde oven op 185 °C gedurende 15 tot 20
minuten.
Tip
- Vegetarisch alternatief: gebruik
een dikke plak courgette of aubergine (ongeveer één centimeter) in
plaats van kip.
- De Steamfresh aardappelen kunnen ook in een wok of braadpan
bereid worden.
Ingrediënten (10 personen)
- 400 g ricotta
- 125 g venkel (fijngesneden)
- 150 g gedroogde tomaat (in kleine blokjes gesneden)
- 250 g walnoten (gehakte)
- 100 g eigeel
- 10 g basilicum
- 1,4 kg kipfilet (10 stuks)
- 1,5 kg SteamFresh Geprofileerde
Minikriel
- 350 g groene pesto
- 10 g honing
- 20 g olijfolie
- 3 g zeezout
- 3 g peper
Bel ons: 0032/57/28.01.77