Krokante tortilla met zoete aardappelfriet, sla, guacamole en cheddar

  • AVFS19039-16 VhS Recepten Workshops Banner_810x541-10

Krokante tortilla met zoete aardappelfriet, sla, guacamole en cheddar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en verhit de frituurolie tot 175°C.

Bereiding

Druk de tortilla's in de kommen en bak de tortilla's in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Snijd de ajuin in hele dunne ringen. Bak de zoete aardappelfriet in porties in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant in de hete frituurolie. Laat ze even uitlekken op vetvrij papier. Vul de tortillabakjes met de zoete aardappelfriet en verdeel er de ijsbergsla en de ajuinringen over. Schep op elk een lepel guacamole en bestrooi met de kaas en (chili)peper naar smaak.

Tip: Je kan ook groentetortilla's gebruiken, er zijn bijvoorbeeld kleurrijke tortilla's van biet en wortel.

Serveertip: Lekker bij biefstuk en visgerechten, of als basis voor een vegetarisch gerecht met kikkererwten of ei.