Lamskoteletten met muntsaus, Garlic Herb & Wedges en geroosterde rozemarijn uien

  • Lamskoteletten met muntsaus, Garlic Herb & Wedges en geroosterde rozemarijn uien

Lamskoteletten met muntsaus, Garlic Herb & Wedges en geroosterde rozemarijn uien

Bereiding muntsaus
Meng het aardappelzetmeel met 2 dl water. Doe alle overige ingrediënten voor de saus in een steelpan en breng het aan de kook terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg al roerende het water met aardappelzetmeel aan de saus toe om het geheel te binden. Laat de saus onafgedekt buiten de koelkast afkoelen.

Bereiding lamskoteletten
Meng in een kom de chilipoeder, korianderpoeder, knoflook, olijfolie en citroensap door elkaar. Voeg de koteletten aan de gemaakte marinade toe en laat minimaal een uur de marinade intrekken. Haal de gemarineerde koteletten uit de kom en bak ze gedurende 3 á 4 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met wat egmalen peper en zout.

Bereiding rode rozemarijn uien
Maak de rode uien schoon en snij een kapje van de onderkant af zodat ze rechtovereind blijven staan. Snij de bovenkant gekruist in, maar voorkom dat de ui doorgesneden wordt. Zet de uien rechtop een bakplaat en druk vervolgens in elke opengesneden ui een klontje roomboter en een takje rozemarijn. Rooster de uien in een oven gedurende 35 á 40 minuten op 225˚C. Bak de wedges volgens de instructies op de verpakking. Plaats de wedges op een mooi ruim (rechthoekig) bord samen met de geroosterde rode uien en lamskoteletten.

Tip
Voor een snelle variant kunnen de lamskoteletten gekruid worden met grilkruiden en kan de saus vervangen worden door een tapenade of tomatensaus.