Bereiding muntsaus
Meng het aardappelzetmeel met 2 dl water. Doe alle
overige ingrediënten voor de saus in een steelpan en breng het aan
de kook terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg al roerende het
water met aardappelzetmeel aan de saus toe om het geheel te binden.
Laat de saus onafgedekt buiten de koelkast afkoelen.
Bereiding lamskoteletten
Meng in een kom de chilipoeder, korianderpoeder, knoflook,
olijfolie en citroensap door elkaar. Voeg de koteletten aan de
gemaakte marinade toe en laat minimaal een uur de marinade
intrekken. Haal de gemarineerde koteletten uit de kom en bak ze
gedurende 3 á 4 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met wat
egmalen peper en zout.
Bereiding rode rozemarijn uien
Maak de rode uien schoon en snij een kapje van de
onderkant af zodat ze rechtovereind blijven staan. Snij de
bovenkant gekruist in, maar voorkom dat de ui doorgesneden wordt.
Zet de uien rechtop een bakplaat en druk vervolgens in elke
opengesneden ui een klontje roomboter en een takje rozemarijn.
Rooster de uien in een oven gedurende 35 á 40 minuten op 225˚C. Bak
de wedges volgens de instructies op de verpakking. Plaats de wedges
op een mooi ruim (rechthoekig) bord samen met de geroosterde rode
uien en lamskoteletten.
Tip
Voor een snelle variant kunnen de lamskoteletten gekruid
worden met grilkruiden en kan de saus vervangen worden door een
tapenade of tomatensaus.