Lentegratins met mosterdroom, asperges, hesp en ei

  • AVFS19039-16 VhS Recepten Workshops Banner_810x541

Lentegratins met mosterdroom, asperges, hesp en ei

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat. Meng de mosterd met de verse room, de geraspte kaas en peper naar smaak. Schep de mosterdroom op de gratins en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Bereiding

Halveer dikke asperges eventueel eerst in de lengte, snijd ze in schuine stukjes van 3-4 cm. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten gaar en smelt intussen de boter in een pan en bak de aspergestukjes 5 minuten zonder te kleuren. Giet de wijn erbij en stoof de asperges in nog 10-12 minuten beetgaar. Pel en halveer intussen de kwarteleitjes. Neem de gratins uit de oven en verdeel er de hesp, de asperges, de eitjes en de kervel over.