Bereiding
Snijd uit de courgette 4 lange plakken van 1
centimeter dikte (de rest wordt niet gebruikt) en halveer ze daarna
in de breedte zodat er 8 plakken ontstaan.
Verdeel de zalm in 4 platte dunne plakken. Verdeel de mini
gratins op een bakplaat en plaats ze circa 8 minuten in een
voorverwarmde oven op 200 graden. Bestrooi de zalmplakken met zout
en peper. Bestrijk de courgette plakken aan beide zijden met
de pesto en wentel ze door een mengsel van paneermeel met de
Parmezaanse kaas.
Leg de zalmtranches met de courgette plakken naast de gratins
op de bakplaat en plaats het voor circa 8 minuten terug in de hete
oven. Stapel op verwarmde borden telkens 1 plak courgette met
daarop 3 mini gratins, hierop opnieuw een plak courgette en
afsluiten met een plak zalm.
Garneer de gratin-sandwiches met citroen, kruiden en wat
druppels olie.