Pittig gewokte garnalen met zoete kokoskrieltjes
Pittig gewokte garnalen met zoete kokoskrieltjes
Ingrediënten (10 personen)
- 1 kg garnalen (rauw)
- 5 g knoflook (vers en fijngehakt)
- 10 g gember (fijngehakt)
- 20 ml koolzaadolie
- 1 kg witte kool (gesneden 3x3 cm)
- 400 g courgette (in halve plakjes)
- 300 g rode paprika (in kleine blokjes)
- 300 g taugé
- 20 ml koolzaadolie
- 400 ml zoete chilisaus
- 400 ml groentebouillon
- 20 ml limoensap
- 5 g zout
- 100 g lente-ui
- 1,6 kg SteamFresh Geprofileerde
Minikriel
- 30 ml koolzaadolie
- 50 g rietsuiker
- 100 g kokos
- 5 g zout
Bereidingswijze
- Marineer de garnalen met knoflook, gember en koolzaadolie
(ongeveer 60 minuten) en bak ze daarna kort.
- De witte kool voorgaren en terugkoelen, vervolgens alle
groenten mengen en samen in de koolzaadolie kort aanbakken.
- Glaceer de groenten met de zoete chilisaus en groentebouillon,
breng op smaak met zout en limoensap.
- Op het laatst de lente-uitjes in kleine ringen snijden en aan
de groenten toevoegen.
- Sauteer de kriel met de koolzaadolie in een wok of koekenpan
goudbruin.
- Voeg de ruwe rietsuiker en kokos toe en laat het licht
karameliseren.
- Naar wens licht zouten.
Tip
Vegetarisch alternatief: vervang de garnalen door gerookte tofu
of tempeh. Voeg eventueel 200 g gehakte cashewnoten toe.
Ingrediënten (10 personen)
- 1 kg garnalen (rauw)
- 5 g knoflook (vers en fijngehakt)
- 10 g gember (fijngehakt)
- 20 ml koolzaadolie
- 1 kg witte kool (gesneden 3x3 cm)
- 400 g courgette (in halve plakjes)
- 300 g rode paprika (in kleine blokjes)
- 300 g taugé
- 20 ml koolzaadolie
- 400 ml zoete chilisaus
- 400 ml groentebouillon
- 20 ml limoensap
- 5 g zout
- 100 g lente-ui
- 1,6 kg SteamFresh Geprofileerde
Minikriel
- 30 ml koolzaadolie
- 50 g rietsuiker
- 100 g kokos
- 5 g zout
Bel ons: 0032/57/28.01.77