Bereidingswijze
Dressing
1. Weeg en meet alle
ingrediënten af in een maatbeker en emulgeer met een
staafmixer.
2. Breng op smaak met peper
en zout.
Salade
1. Besprenkel de Aviko Wedges met de dressing en laat 10 minuten
marineren.
2. Schik samen met alle
andere ingrediënten, behalve de kappertjes en kwartelei (en de zalm
en geroosterd brood) op de borden.
3. Frituur de kappertjes
enkele seconden in hete olie tot ze krokant zijn en laat ze
uitlekken op keukenpapier.
4. Bak de kwarteleitjes op
laag vuur met behulp van een stalen ring.
Zalm
1. Kruid de zalm met zeezout,
peper en rasp van citroen en besprenkel met olijfolie.
2. Vacumeer in een vacuumzak
en gaar 10 minuten in water van 65°C.
3. Haal uit de vacuumzak en
duw de lamellen uit elkaar.
Geroosterd brood
1. Snijd het brood in dunne
plakken en rooster het op de grill of barbecue.
2. Wrijf er de doorgesneden
tomaat en knoflook over en besprenkel met olijfolie.
3. Bestrooi met zout en
zwarte peper.
Afwerking
1. Garneer de salade met de
warme lamellen zalm, gefrituurde kappertjes en kwartelei en
besprenkel met de dressing.
2. Werk af met het
geroosterde brood.