Bereiding gepofte sjalotten
- Bekleed een bakplaat royaal met aluminiumfolie zodat er voldoende overblijft om de sjalotten in te pakken.
- Snijd de sjalotten doormidden en leg ze op de folie.
- Dek de bovenkant af met de aluminiumfolie en plaats in een voorverwarmde oven van 275°C.
- Pof ze gaar maar houdt ze wel stevig genoeg om later aan de spiezen te prikken.
Bereiding spiesen met vlees
- Maak de Drillinge aan met olijfolie.
- Prik de halve champignons, het vlees naar keuze, de gepofte halve sjalotten en de Drillinge om en om aan de spiesen.
Bereiding spiesen met gamba's
- Maak de Drillinge aan met olijfolie.
- Prik de gamba's en de Drillinge om en om aan de spiesen.
Bereiding groentemayonaises
Meng de mayonaise met het andere ingrediënt en check de
smaak. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Afwerking
Grill de spiesen op een houtskoolbarbecue. Serveer een
assortiment per tafel op een tafelbarbecue met enkele warme
kooltjes. Ze dienen met name voor de beleving voor de gast en om de
geur aan tafel te brengen. Serveer de sauzen apart. Geef er
eventueel nog een salade apart bij.