Zoete aardappel-kikkererwtensoep met harissa en koriander

  • AVFS19039-16 VhS Recepten Workshops Banner_810x541-6

Zoete aardappel-kikkererwtensoep met harissa en koriander

Bereiding

Snipper de ajuinen. Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soepkom. Fruit de ajuin en knoflook 4 minuten. Voeg de harissa aan het ajuinmengsel toe en bak 1 minuut mee. Schep de blokjes zoete aardappel erdoor. Giet de groentebouillon in de kom en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel in 20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kikkererwten toe en breng op smaak met extra harissa of zout en peper. Hak de koriander grof. Schep de soep in 10 kommen en werk eventueel af met een extra schepje harissa. Bestrooi met de koriander en serveer met het brood en de yoghurt of labne.

Tip: Vervang de kikkererwten door linzen.