Zomergratins met geroosterde paprika en Manchego

  • Gratins Cream & Cheese met manchego

Zomergratins met geroosterde paprika en Manchego

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bereiding

Zet de gratins op een bakplaat en bestrooi ze met wat gerookte paprikapoeder. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes van 3-4 cm. Verdeel de paprika over de tweede bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven. Bak de gratins in 20-25 minuten goudbruin en gaar, haal de paprika na 10 minuten uit de oven. Snijd intussen de Manchego in puntjes en pluk de peterselie van de takjes. Zet de gratins in een schaal. Verdeel de geroosterde paprika, puntjes Manchego, peterselie en de kappertjes over de gratins. Besprenkel ze met extra vierge olijfolie.

Tip: Geef de gratins een extra zomerse toets met een eetbare bloem.